
Pelle Janzon
En riktigt lyxig klassiker som är lika god som den är enkel att tillreda. Passar lika bra till förrätt som till varmrätt!
Du behöver
Antal portioner: 2
- 40 g Pandalus löjrom
- 2 bitar oxfile á 80-100 g st
- ½ rödlök, finhackad
- Gräslök, finhackad
- Riven pepparrot
- 2 st äggulor
- Creme fraiche
- 2 citronskivor
- 2 skivor ljust bröd
- Smör
Gör så här
Tina löjrommen enligt anvisning på förpackningen.
Banka ut oxfilebitarna mellan plastfolie med hjälp av en kastrull (banka hårt men ändå försiktigt så att bitarna inte går sönder).
Riv pepparrot samt hacka lök- och gräslök.
Skär två lika stora brödskivor och stek dem i rikligt med smör tills de blivit gyllenbruna.
Lägg på det utbankade köttet.
Fördela löjrom så att det bildas en liten grop i mitten för äggulan.
Strö på pepparrot, rödlök och gräslök
Placera lite creme fraiche och en citronskiva vid sidan och servera sedan.