Pho med räkor
Phở är en vietnamesisk nudelsoppa som är full av kontraster – fyllig buljong, krispiga grönsaker och het chili.
Du behöver
4 portioner
- 1 liter vatten
- 2 st buljongtärningar (grönsak)
- 3,5 msk soja
- 3 msk fisksås
- 1 chili, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Saft från 1/2 lime
- 3 cm finriven ingefära
- 1 citrongräs, bankad
- Olivolja
- 180 g risnudlar
- 3 salladslökar, skivade
- 200 g shiitake svamp, skivad
- 400 g räkor
- 90 g böngroddar
- 200 g pak choi, i grova bitar
- Koriander, att toppa med
- Röd chili, att toppa med
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Skär alla grönsaker
- Hetta upp olivolja i en kastrull och stek chili och vitlök en stund utan att vitlöken tar färg
- Koka upp och låt sedan puttra 15-20 minuter
- Gör nudlarna i en annan kastrull enligt instruktioner, skölj sedan med kallt vatten
- Lägg i salladslök, shiitake och pak choi i buljongen, låt sjuda cirka 5-7 minuter
- Häll i 1/2 pressad lime, smaka av om det behövs mer sälta
- Servera allting med nudlar i botten, fyll på med buljongsoppan med alla grönsaker
- Toppa med koriander och skivad chili