Råraka med löjrom
Denna fantastiska delikatess som kan serveras både som förrätt, huvudrätt och även som fyllemat enligt Calle och Nina i ”Vår tid är nu”
Du behöver
4 portioner
- 240 g Pandalus löjrom
- 1/2 kg fast potatis
- 1 rödlök
- 2 dl Smetana
- Smör att steka i
- Salt och peppar
- Dill till dekoration
Gör så här
- Tina tre burkar (totalt 240 gram) Pandalus löjrom.
- Hacka löken fint.
- Riv de råa potatisarna och krama ur vätskan, blanda ihop med salt och peppar.
- Hetta upp stekpannan och lägg i en klick smör.
- När smöret smält tar du en bit potatismassa och formar till önskad storlek i stekpannan. Stek rårakan tills de blivit frasiga på bägge sidor.
- Lägg upp rårakorna på tallrikarna, lägg på en klick löjrom, hackad rödlök och smetana. Dekorera med lite dill