Råraka

Råraka med löjrom

Denna fantastiska delikatess som kan serveras både som förrätt, huvudrätt och även som fyllemat enligt Calle och Nina i ”Vår tid är nu” 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
  • 240 g Pandalus löjrom
  • 1/2 kg fast potatis
  • 1 rödlök
  • 2 dl Smetana
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar
  • Dill till dekoration

Gör så här

  1. Tina tre burkar (totalt 240 gram) Pandalus löjrom.

  2. Hacka löken fint.

  3. Riv de råa potatisarna och krama ur vätskan, blanda ihop med salt och peppar.

  4. Hetta upp stekpannan och lägg i en klick smör.

  5. När smöret smält tar du en bit potatismassa och formar till önskad storlek i stekpannan. Stek rårakan tills de blivit frasiga på bägge sidor.

  6. Lägg upp rårakorna på tallrikarna, lägg på en klick löjrom, hackad rödlök och smetana. Dekorera med lite dill