Röd thaicurry med vannameiräkor
En klassisk thai-gryta med alldeles lagom hetta!
Du behöver
6 portioner
- 1 påse Pandalus Vannameiräkor 400 gram
- 3 burkar kokosmjölk (a 400 ml)
- 3 msk röd curry
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 burk bambuskott
- 1 burk vattenkastanjer
- 2 morötter
- 4 kaffir limeblad
- 4 kvistar thaibasilika
- 1-2 tsk kokossocker
- 2-3 tsk fisksås
- Salt
- Ris
- Thaibasilika och paprika till dekoration
Gör så här
- Ta fram räkorna ur frysen och tina dem i ett durkslag.
- Skölj och hacka alla grönsaker.
- Häll 1,5 burk kokosmjölk i en stor kastrull och värm upp. Ha på medelvärme och låt den stå och puttra tills den reducerats till ca hälften.
- Lägg i curry och pressa i vitlöken, rör om tills du fått den härliga röda curryfärgen.
- Tillsätt grönsakerna, resten av kokosmjölken, fisksås, kokossocker, limeblad och salt och låt puttra i ca 15 minuter.
- Koka upp riset.
- Blanda till sist i de tinade och avrunna vannameiräkorna och rör om tills de blivit varma. Servera med ris och dekorera med thaibasilika och tunna skivor paprika.