Röd Thaicurrygryta med vannamei

Röd thaicurry med vannameiräkor

En klassisk thai-gryta med alldeles lagom hetta! 

Dela på facebook

Du behöver

6 portioner

  • 1 påse Pandalus Vannameiräkor 400 gram
  • 3 burkar kokosmjölk (a 400 ml)
  • 3 msk röd curry
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 2 morötter
  • 4 kaffir limeblad
  • 4 kvistar thaibasilika
  • 1-2 tsk kokossocker
  • 2-3 tsk fisksås
  • Salt
  • Ris
  • Thaibasilika och paprika till dekoration

Gör så här

  1. Ta fram räkorna ur frysen och tina dem i ett durkslag.
  2. Skölj och hacka alla grönsaker.
  3. Häll 1,5 burk kokosmjölk i en stor kastrull och värm upp. Ha på medelvärme och låt den stå och puttra tills den reducerats till ca hälften. 
  4. Lägg i curry och pressa i vitlöken, rör om tills du fått den härliga röda curryfärgen.
  5. Tillsätt grönsakerna, resten av kokosmjölken, fisksås, kokossocker, limeblad och salt och låt puttra i ca 15 minuter.
  6. Koka upp riset.
  7. Blanda till sist i de tinade och avrunna vannameiräkorna och rör om tills de blivit varma. Servera med ris och dekorera med thaibasilika och tunna skivor paprika.