Sallad på ponzumarinerade vannameiräkor,

Sallad på ponzumarinerade vannameiräkor

Denna sallad är både snabb, enkel och riktigt god. Kan serveras både som förrätt eller huvudrätt och glasnudlar är ett perfekt tillbehör om man så önskar!

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • 400 g Pandalus Vannameiräkor
    (tina enligt förpackningens anvisningar)
  • 
1 förpackning sallad av valfri sort
  • 4 msk ponzu
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk mirin (eller 1 msk flytande honung)
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 salladslökar
  • 1 lime
  • 1/2 gurka
  • 1 röd chilifrukt (urkärnad och skivad)
  • 1 avokado
  • 1 dl Hellmann’s majonnäs
  • 2-3 tsk japansk soja
  • 1 knippe koriander
  • 1 dl rostade jordnötter (kan uteslutas)

Gör så här

Ponzumarinerade räkor

  1. Vispa ihop 1/2 pressad lime, mirin, ponzu, sesamolja och rapsolja till en dressing.

  2. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl till servering.

  3. Hyvla gurkan tunt med en skalare, skölj och ansa salladslöken och skiva den.
    Skiva chili och dela avokadon.

Sojamajonnäs

  1. Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.

  2. Vänd ihop alla grönsaker, räkor, sojamajonäs och koriander till en sallad. Toppa med hackade jordnötter och servera med limeklyftor.