Shakshuka med vannameiräkor
Lyxa till brunchen ett snäpp med denna shakshuka toppad med vannameiräkor. Servera gärna med lite gott bröd till!
Du behöver
Antal portioner
- Cirka 10 st Pandalus vannameiräkor
- 400 g krossade tomater
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 3-4 ägg
- 1/2 salladsost
- 2-3 padrones eller jalapeños, skivade
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och peppar
- Persilja, finhackad
- Olivolja
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka/finhacka lök, vitlök och persilja.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök + vitlök.
- Häll på de krossade tomaterna och låt puttra ihop en stund så att konsistensen tjocknar något.
- Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
- Knäck i äggen på lite avstånd och låt pocheras i såsen med lock på, cirka 3-4 minuter.
- Lägg i vannameiräkor och skivade padrones.
- Smula på salladsosten.
- Toppa allting med persilja och servera ihop med bröd.