Shakshuka med vannameiräkor

Shakshuka med vannameiräkor

Lyxa till brunchen ett snäpp med denna shakshuka toppad med vannameiräkor. Servera gärna med lite gott bröd till!

Du behöver

Antal portioner

  • Cirka 10 st Pandalus vannameiräkor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3-4 ägg
  • 1/2 salladsost
  • 2-3 padrones eller jalapeños, skivade
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och peppar
  • Persilja, finhackad
  • Olivolja

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Hacka/finhacka lök, vitlök och persilja.

  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök + vitlök.

  4. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra ihop en stund så att konsistensen tjocknar något.

  5. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

  6. Knäck i äggen på lite avstånd och låt pocheras i såsen med lock på, cirka 3-4 minuter.

  7. Lägg i vannameiräkor och skivade padrones.

  8. Smula på salladsosten.

  9. Toppa allting med persilja och servera ihop med bröd.