Skagenstrutar

Skagenstrutar

Skagenröra är en stående favorit och kan göras på så många olika sätt, som i detta fall – strutar gjorda av gyozaskal fyllda med skagenröra! Ett roligt sätt att servera på och smaken är förstås lika god som vanligt.

Du behöver

Antal portioner

  • 500 g Pandalus räkor, grovt hackade eller hela
  • 1 paket gyozaskal
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 3 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • Salt och peppar
  • Citronskiva, delad i mindre bitar
  • Rapsolja, 1 liter

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Rör ihop dill, räkor, rödlök, majonnäs, crème fraiche, salt och peppar

  3. Ställ i kylen en stund

  4. Värm en tjockbottnad kastrull med rapsolja (c:a 160 grader)

  5. Forma gyozaskalen till en strut och ”fäst” struten genom att ta lite vatten på ena sidan

  6. Fritera skalen (en i taget) med hjälp av en kökstång

  7. Fritera tills de fått en gyllenbrun färg och låt sedan torka på hushållspapper

  8. Fyll strutarna (efter de svalnat) med skagenröran

  9. Toppa med en dillkvist, peppar och en liten skiva citron