Skagenstrutar
Skagenröra är en stående favorit och kan göras på så många olika sätt, som i detta fall – strutar gjorda av gyozaskal fyllda med skagenröra! Ett roligt sätt att servera på och smaken är förstås lika god som vanligt.
Du behöver
Antal portioner
- 500 g Pandalus räkor, grovt hackade eller hela
- 1 paket gyozaskal
- 3 msk dill, finhackad
- 1/2 rödlök, finhackad
- 3 msk majonnäs
- 4 msk crème fraiche
- Salt och peppar
- Citronskiva, delad i mindre bitar
- Rapsolja, 1 liter
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Rör ihop dill, räkor, rödlök, majonnäs, crème fraiche, salt och peppar
- Ställ i kylen en stund
- Värm en tjockbottnad kastrull med rapsolja (c:a 160 grader)
- Forma gyozaskalen till en strut och ”fäst” struten genom att ta lite vatten på ena sidan
- Fritera skalen (en i taget) med hjälp av en kökstång
- Fritera tills de fått en gyllenbrun färg och låt sedan torka på hushållspapper
- Fyll strutarna (efter de svalnat) med skagenröran
- Toppa med en dillkvist, peppar och en liten skiva citron