Smörgåstårta fullvidd

Smörgåstårta

Vi slår ett slag för att den här gamla lättgjorda, goda 70/80-talsklassikern ska få komma in i finrummet igen. Tänk på att göra tårtan några timmar innan den ska ätas (helst kvällen innan) så den blir riktigt saftig.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner 

  • Pandalus räkor
  • Pandalus löjrom
  • Kallrökt lax
  • Ägg
  • Formfranska
  • Creme fraiche
  • Färskost
  • Majonnäs
  • Dijonsenap
  • Krasse
  • Färsk dill
  • Salt & peppar
  • Citron
  • Isbergssallad
  • Gurka
  • Tomat

Gör så här

  1. Blandning 1 (räkor, lax och löjrom): Hacka räkor, lax och dill, blanda ihop med löjrom, färskost, creme fraiche, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blandning 2 (ägg och löjrom): Skala och hacka de kokta äggen, rör ihop med löjrom, creme fraiche, färskost, majonnäs och krasse. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blandning 3: Blanda ihop creme fraiche, färskost och majonnäs.

  4. Skär bort kanterna på brödet och lägg ut på uppläggningsfat. Täck brödet med den första blandningen. Lägg på mer formfranska utan kanter och lägg på äggblandningen. Lägg på ett lager till med brödet och täck sedan alltihop med ett tunt lager av den tredje blandningen.

  5. Klä tårtans sidor med salladsbladen och gurkorna. Ovansidan dekoreras med mycket skalade räkor, kokt skivat ägg, gurka, tomat, citron och rom