Smörrebröd med sikrom

Smörrebröd med sikrom

Gör fest av överbliven färskpotatis och laga lyxiga smörrebröd. Detta är en perfekt sommarlunch eller riktigt bra tillbehör till en festlig buffé!

Dela på facebook

Du behöver

För 4 smörrebröd

  • 1 burk Pandalus sikrom
  • 4 kokta kalla färskpotatisar
  • 4 sparrisar
  • 1,5 dl Crème fraiche 
  • 1/2 finhackad rödlök
  • En knippe dill 
  • En knippe gräslök
  • Ett gott rågbröd
  • Smör att breda 

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten och låt sparrisen få ett snabbt dopp däri (ca 1 minut. Det är viktigt att dom behåller sitt krisp) 

  2. Skiva brödet och bra ett gott lager smör på.

  3. Skiva potatisen och lägg på bröden. Lägg därefter på en rejäl klick créme fraîche.
     
  4. Toppa med rödlök, sikrom, sparris och örterna.