
Smörrebröd med sikrom
Gör fest av överbliven färskpotatis och laga lyxiga smörrebröd. Detta är en perfekt sommarlunch eller riktigt bra tillbehör till en festlig buffé!
Du behöver
För 4 smörrebröd
- 1 burk Pandalus sikrom
- 4 kokta kalla färskpotatisar
- 4 sparrisar
- 1,5 dl Crème fraiche
- 1/2 finhackad rödlök
- En knippe dill
- En knippe gräslök
- Ett gott rågbröd
- Smör att breda
Gör så här
- Koka upp saltat vatten och låt sparrisen få ett snabbt dopp däri (ca 1 minut. Det är viktigt att dom behåller sitt krisp)
- Skiva brödet och bra ett gott lager smör på.
- Skiva potatisen och lägg på bröden. Lägg därefter på en rejäl klick créme fraîche.
- Toppa med rödlök, sikrom, sparris och örterna.