Sniglar med vitlöksbröd toppat med parmesan
Att vitlök är otroligt gott är sedan gammalt. Så varför inte kombinera sniglar fyllda med vitlökssmör tillsammans med ett riktigt gott och frasigt vitlöksbröd? Faller inte sniglar dig i smaken så passar även brödet fantastiskt bra tillsammans med kräftor eller räkor!
Du behöver
Antal portioner
- Sniglar
- 1 limpa lantbröd
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1/2 kruka persilja, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- Salt och peppar
- Riven parmesan
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva brödet med en vass brödkniv så att det bildas ett rutmönster. Skär inte så att kniven går helt igenom (samma princip som när man skivar hasselbackspotatis).
- Blanda ihop smör, vitlök, persilja salt och peppar.
- Tryck ner smöret i alla springor i brödet, så långt ner det går (men försiktigt så att brödet inte går sönder).
- Riv över rikligt med parmesan och strö över svartpeppar.
- Sätt brödet in i ugnen cirka 12-15 minuter tills det fått en gyllene färg.
- Tillaga sniglarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera brödet ihop med sniglarna.