Sommarburgare med vannameiräkor

Sommarburgare med vannameiräkor

Årets somrigaste burgare! Vitlöksmarinerade räkor, kall dillsås och lite hetta i form av jalapenos. Serveras som bäst tillsammans med en kall dryck!

Du behöver

Antal portioner: 2 burgare

  • Cirka 20 vannameiräkor (10/burgare)
  • 3 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Kruksallad
  • Rödlök, skivad med mandolin
  • 1/3 gurka, hyvlad med mandolin
  • 1 färsk jalapeno, skivad
  • 2 hamburgarbröd

Sås

  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk torkad dillkrydda
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Lägg räkorna i en plastpåse med olivolja, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar i kylen, minst 1 timme

  3. Blanda ihop såsen och ställ på kallt, helst någon timme innan servering

  4. Skiva jalapeno, gurka och rödlök

  5. Stek eller grilla räkorna, om du grillar så trä dem först på grillspett (som blivit blötlagda)

  6. Grilla eller stek brödet i smör

  7. Servera burgarna med sås, salladsblad, gurka, jalapeno och räkor