Sommarburgare med vannameiräkor
Årets somrigaste burgare! Vitlöksmarinerade räkor, kall dillsås och lite hetta i form av jalapenos. Serveras som bäst tillsammans med en kall dryck!
Du behöver
Antal portioner: 2 burgare
- Cirka 20 vannameiräkor (10/burgare)
- 3 msk olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Kruksallad
- Rödlök, skivad med mandolin
- 1/3 gurka, hyvlad med mandolin
- 1 färsk jalapeno, skivad
- 2 hamburgarbröd
Sås
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk torkad dillkrydda
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna
- Lägg räkorna i en plastpåse med olivolja, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar i kylen, minst 1 timme
- Blanda ihop såsen och ställ på kallt, helst någon timme innan servering
- Skiva jalapeno, gurka och rödlök
- Stek eller grilla räkorna, om du grillar så trä dem först på grillspett (som blivit blötlagda)
- Grilla eller stek brödet i smör
- Servera burgarna med sås, salladsblad, gurka, jalapeno och räkor