Krispig räksallad

Krispig räksallad

En färglad räksallad med brynt smör och citronvinägrett som passar lika bra till förrätt som huvudrätt!

Dela på facebook

Du behöver

3-4 portioner (till huvudrätt)

  • 500g Pandalus räkor med skal
  • 6-8 färskpotatisar
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • Ett gäng rädisor
  • 100-150g smör
  • Gräslök
  • 2 msk citronjuice
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna – gärna i kylskåp över natten – och skala sedan 

  2. Koka potatisarna och äggen, och låt sedan svalna innan de vänds ned i salladen

  3. Skiva lök, gräslök och rädisor tunt

  4. Bryn smöret

  5. Blanda citronvinägretten på citronjuice, olja samt honung och krydda upp med salt och peppar

  6. Servera salladen på ett stort fat. Ringla över brynt smör samt citronvinägrett