Krispig räksallad
En färglad räksallad med brynt smör och citronvinägrett som passar lika bra till förrätt som huvudrätt!
Du behöver
3-4 portioner (till huvudrätt)
- 500g Pandalus räkor med skal
- 6-8 färskpotatisar
- 4 ägg
- 1 rödlök
- Ett gäng rädisor
- 100-150g smör
- Gräslök
- 2 msk citronjuice
- 2 tsk honung
- 1 dl kallpressad rapsolja
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina räkorna – gärna i kylskåp över natten – och skala sedan
- Koka potatisarna och äggen, och låt sedan svalna innan de vänds ned i salladen
- Skiva lök, gräslök och rädisor tunt
- Bryn smöret
- Blanda citronvinägretten på citronjuice, olja samt honung och krydda upp med salt och peppar
- Servera salladen på ett stort fat. Ringla över brynt smör samt citronvinägrett