Sötpotatisråraka med löjrom
Gör en twist av den klassiska rårakan och skapa en förrätt med fantastiska kontraster mellan sött, salt och krisp.
Du behöver
8 små rårakor
- 1 burk Pandalus löjrom
- 1 stor sötpotatis
- 1 bananschalottenlök
- 1 ägg
- Salt
- Peppar
- Chiliflakes
- Gräslök
- Creme fraiche
- Citron
Gör så här
- Riv sötpotatisen och krama ur all vätska
- Finhacka schalottenlök
- Blanda ihop sötpotatis, lök, ägg, salt, peppar och chiliflakes i en bunke
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna
- Dela upp smeten i små bollar och platta ut dem i stekpannan, stek på medelvärme
- Vänd på rårakorna när du ser att de börjar få färg i kanterna
- Servera rårakorna med löjrom, gräslök, lite citron och peppar på toppen