Sötpotatisråraka med löjrom

Foto: Sophie Björkman

Sötpotatisråraka med löjrom

Gör en twist av den klassiska rårakan och skapa en förrätt med fantastiska kontraster mellan sött, salt och krisp.

Dela på facebook

Du behöver

8 små rårakor

  • 1 burk Pandalus löjrom
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • Gräslök
  • Creme fraiche
  • Citron

Gör så här

  1. Riv sötpotatisen och krama ur all vätska

  2. Finhacka schalottenlök

  3. Blanda ihop sötpotatis, lök, ägg, salt, peppar och chiliflakes i en bunke

  4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna

  5. Dela upp smeten i små bollar och platta ut dem i stekpannan, stek på medelvärme

  6. Vänd på rårakorna när du ser att de börjar få färg i kanterna

  7. Servera rårakorna med löjrom, gräslök, lite citron och peppar på toppen