
Sparris med pocherat ägg och sikrom
Denna lätta och fräscha sallad går relativt fort att göra och kommer definitivt bli en succé bland gästerna! Sparrisen kan med fördel tillagas på en utomhusgrill men det fungerar även att tillaga den i ugn.
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus sikrom
- 4 ägg
- 4 vita sparrisar
- Romansallad
- Hollandaisesås (färdig)
- Mandlar, hackade
- Smörgåskrasse
- 1 msk salt
- 1/2 msk socker
- Citronsaft från 1 citron
- Plastfolie
- Olivolja
Gör så här
- Tina sikrom
- Förkoka sparrisen genom att hälla upp vatten, socker, salt och citronsaft i en kastrull
- Skala sparrisen och skär av änderna på dem
- Låt vattnet koka upp och lägg i sparrisen, ta sedan kastrullen från plattan och låt dra med lock c:a 5-10 min
- Förbered äggen genom att ta en liten skål, en bit plastfolie som rymmer ett ägg och olivolja
- Lägg plastfoliet över skålen, gör en liten ”grop” och smörj foliet med lite olivolja, knäck i ett ägg (gör likadant på alla fyra)
- Snurra ihop foliet så att ägget inte rinner ut
- Koka upp vatten i en stor kastrull och sjud äggen c:a 4-5 min
- Sätt på grillen och grilla sparrisen ganska snabbt, så att den får fina ränder
- Servera genom att lägga romansallad i botten, sedan sparris, ägget och högst upp en rejäl klick med sikrom
- Sprid över hackade mandlar och klicka på hollandaisesås
- Toppa till sist med svartpeppar och smörgåskrasse