
Sparrispannacotta med sikrom
En läcker liten aptitretare att njuta av, speciellt när det är primörtider.
Du behöver
Förrätt för 4 portioner
Pannacotta
- 250 g späd grön sparris
- 1 schalottenlök
- rapsolja
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 gelatinblad
- 1 msk pressad citron
- 1/2 krm cayennepeppar
- salt
Till servering
- 1 förpackning Pandalus sikrom, 80 g
- 1/2 hackad rödlök
- En knippe hackad gräslök
- En knippe dill
Gör så här
- Tina sikromen
- Bryt av den nedersta grova delen av sparrisstjälkarna, det ska bli cirka 125 g sparris som används i pannacottan. Skiva sparrisen tunt.
- Skala och hacka löken. Mjukstek den i olja utan att den tar färg, cirka 5 minuter.
- Tillsätt sparris och grädde. Koka sakta under lock tills sparrisen är mjuk, cirka 5 minuter.
- Ta från värmen och tillsätt crème fraiche. Mixa till en slät smet.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm citronsaften i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinet.
- Häll gelatinblandningen i sparrissmeten. Blanda i cayennepeppar och smaka av med salt.
- Häll upp pannacottan i glas. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.
- Vid servering: toppa pannacottan med sikrom, rödlök, gräslök och en dillkvist.