Sparrispannacotta med sikrom

Sparrispannacotta med sikrom

En läcker liten aptitretare att njuta av, speciellt när det är primörtider.

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 portioner

Pannacotta

  • 250 g späd grön sparris
  • 1 schalottenlök                             
  • rapsolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche                            
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • salt

Till servering

  • 1 förpackning Pandalus sikrom, 80 g
  • 1/2 hackad rödlök
  • En knippe hackad gräslök
  • En knippe dill

Gör så här

  1. Tina sikromen

  2. Bryt av den nedersta grova delen av sparrisstjälkarna, det ska bli cirka 125 g sparris som används i pannacottan. Skiva sparrisen tunt.

  3. Skala och hacka löken. Mjukstek den i olja utan att den tar färg, cirka 5 minuter.

  4. Tillsätt sparris och grädde. Koka sakta under lock tills sparrisen är mjuk, cirka 5 minuter.

  5. Ta från värmen och tillsätt crème fraiche. Mixa till en slät smet.

  6. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm citronsaften i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinet.

  7. Häll gelatinblandningen i sparrissmeten. Blanda i cayennepeppar och smaka av med salt.

  8. Häll upp pannacottan i glas. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.

  9. Vid servering: toppa pannacottan med sikrom, rödlök, gräslök och en dillkvist.