Stekt surdegsbröd med kantareller och sikrom
Hösten har så smått börjat göra sitt intåg och kantarellernas tid är här. Visste du att svamp och rom är en super-kombo?
Du behöver
2 portioner
- 1 burk Pandalus sikrom
- 2 skivor osötat surdegsbröd
- 400 g kantareller
- 1/2 rödlök
- Ett knippe gräslök
- Philadelphiaost
- Ruccola
- Parmesan
- Smör att steka i
- Salt och peppar
Gör så här
- Stek surdegsbrödet i smör, ta upp när de är gyllenbruna och låt svalna.
- Finhacka 1/2 röd lök och ett knippe gräslök.
- Ansa, skölj och dela kantarellerna och stek dem i smör ganska hårt, smaka av med salt och svartpeppar.
- Bre på en klick philadelphiaost på surdegsbrödet.
- Lägg kantarellerna på brödet, klicka ut sikromen och lägg ut lite ruccola på tallriken. Strö över den hackade röd – och gräslöken och riv till sist lite parmesan över.
- Njut