Stekt surdegsbröd med kantareller och sikrom

Foto: Anna Karlsson

Stekt surdegsbröd med kantareller och sikrom

Hösten har så smått börjat göra sitt intåg och kantarellernas tid är här. Visste du att svamp och rom är en super-kombo? 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

  • 1 burk Pandalus sikrom
  • 2 skivor osötat surdegsbröd
  • 400 g kantareller
  • 1/2 rödlök
  • Ett knippe gräslök
  • Philadelphiaost
  • Ruccola
  • Parmesan
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Stek surdegsbrödet i smör, ta upp när de är gyllenbruna och låt svalna.

  2. Finhacka 1/2 röd lök och ett knippe gräslök.

  3. Ansa, skölj och dela kantarellerna och stek dem i smör ganska hårt, smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Bre på en klick philadelphiaost på surdegsbrödet.

  5. Lägg kantarellerna på brödet, klicka ut sikromen och lägg ut lite ruccola på tallriken. Strö över den hackade röd – och gräslöken och riv till sist lite parmesan över.

  6. Njut