Surdegstoast med kantarell-och äppelröra och grönkålschips
Kräftskivans lyxigaste tillbehör hittar du här!
Du behöver
För 2-4 toast
- 500 g kantareller
- 1 äpple, gärna rött
- 50 g + 25 g smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk konc oxfond
- 2 krm salt’
- 1/2 krm nymald svartpeppar
- 2–4 skivor surdegsbröd
- 1/2 dl riven parmesanost
Grönkålschips:
- 50 g grönkål
- 1/2 msk olivolja
- 1 krm salt
Gör så här
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 150°.
- Skär bort den grova mittstjälken på grönkålen. Skölj och torka kålen ordentligt. Riv kålen i stora bitar. Lägg bitarna på en plåt och massera in olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Rör om efter halva tiden och se upp så att kålen inte blir bränd. Ta plåten ur ugnen men låt chipsen ligga kvar på plåten så blir de extra krispiga.
- Rensa svampen och skär den i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Stek svampen i en torr stekpanna 2–3 min så att vätskan kokar in. Tillsätt 50 g
smör samt äppelbitarna och fräs ca 10 min. Tillsätt grädde, fond, salt, peppar.
Koka upp och låt sjuda 2–3 min.
Stek brödskivorna i 25 g smör så att de får fin färg.
Lägg brödet på tallrikar. Toppa med svamp- och äppelröran, riven parmesan och grönkålschips.