Kantarelltoast

Surdegstoast med kantarell-och äppelröra och grönkålschips

Kräftskivans lyxigaste tillbehör hittar du här!

Dela på facebook

Du behöver

För 2-4 toast

  • 500 g kantareller
  • 1 äpple, gärna rött
  • 50 g + 25 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk konc oxfond
  • 2 krm salt’
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
  • 2–4 skivor surdegsbröd
  • 1/2 dl riven parmesanost

Grönkålschips:

  • 50 g grönkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Grönkålschips: Sätt ugnen på 150°.

  2. Skär bort den grova mittstjälken på grönkålen. Skölj och torka kålen ordentligt. Riv kålen i stora bitar. Lägg bitarna på en plåt och massera in olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Rör om efter halva tiden och se upp så att kålen inte blir bränd. Ta plåten ur ugnen men låt chipsen ligga kvar på plåten så blir de extra krispiga.

  4. Rensa svampen och skär den i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Stek svampen i en torr stekpanna 2–3 min så att vätskan kokar in. Tillsätt 50 g

    smör samt äppelbitarna och fräs ca 10 min. Tillsätt grädde, fond, salt, peppar.

  5. Koka upp och låt sjuda 2–3 min.

  6. Stek brödskivorna i 25 g smör så att de får fin färg.

  7. Lägg brödet på tallrikar. Toppa med svamp- och äppelröran, riven parmesan och grönkålschips.