Surf 'n' turf med clubsteak och vannameiräkor

Surf 'n' turf med clubsteak och vannameiräkor

Bästa av två världar? Skaldjur plus en god köttbit! Tillsammans med mycket vitlökssmör, bearnaisesås, ångad sparris och pommes förstås.

Du behöver

Antal portioner: 2

  • Cirka 15-20 Pandalus vannameiräkor
  • 2 köttbitar (använde clubsteaks)
  • En knippe grön sparris
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • Persilja, finhackad
  • Timjan plus vitlök att steka köttet i
  • Bearnaisesås
  • Pommes

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Blanda ihop smöret med finhackad vitlök, chiliflakes, salt och peppar

  3. Använd en ganska stor klick av smöret att steka räkorna i

  4. Smält det övriga smöret och blanda ner finhackad persilja mot slutet

  5. Stek eller grilla köttet (jag stekte det på hög värme tillsammans med timjan och vitlöksklyftor)

  6. Ånga sparrisen cirka 10 minuter i en ångkokare eller vidkastrull med galler på

  7. Lägg på räkorna på köttet och häll över det smälta smöret till servering

  8. Servera allting ihop med pommes och bearnaisesås