Surf 'n' turf med clubsteak och vannameiräkor
Bästa av två världar? Skaldjur plus en god köttbit! Tillsammans med mycket vitlökssmör, bearnaisesås, ångad sparris och pommes förstås.
Du behöver
Antal portioner: 2
- Cirka 15-20 Pandalus vannameiräkor
- 2 köttbitar (använde clubsteaks)
- En knippe grön sparris
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- Persilja, finhackad
- Timjan plus vitlök att steka köttet i
- Bearnaisesås
- Pommes
Gör så här
- Tina räkorna
- Blanda ihop smöret med finhackad vitlök, chiliflakes, salt och peppar
- Använd en ganska stor klick av smöret att steka räkorna i
- Smält det övriga smöret och blanda ner finhackad persilja mot slutet
- Stek eller grilla köttet (jag stekte det på hög värme tillsammans med timjan och vitlöksklyftor)
- Ånga sparrisen cirka 10 minuter i en ångkokare eller vidkastrull med galler på
- Lägg på räkorna på köttet och häll över det smälta smöret till servering
- Servera allting ihop med pommes och bearnaisesås