Tartar på vannameiräka med pepparrot och dill

Tartar på vannameiräka med pepparrot och dill

En lyxig och ljuvligt god tartar som kan serveras både som en mindre huvudrätt eller en större förrätt.

 

Du behöver

Antal portioner: 4

Tartar

  • 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kålrabbi (kan bytas ut mot den innersta stammen på 2 broccoli)  

Dill- och pepparrotsemulsion

  • 3 dl grädde (40% fett)
  • Pepparrot
  • Dill
  • Salt

Örtolja

  • Basilika
  • Dill
  • Olivolja
  • Salt 

Gör så här

Tartar

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Tärna alla ingredienser fint. Om du använder broccoli istället för kålrabbi, var extra noggrann med att skära bort den torra stammen. Ta bort skalet på gurkan innan du tärnar.

  3. Blanda samman alla ingredienser.

Dill- och pepparrotsemulsion

  1. Blanda alla ingredienser, koka upp och låt sen sjuda i minst en timme så att smakerna från dillen och pepparroten kommer ut.

Örtolja

  1. Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön).

  2. Lägg alla övriga ingredienser i en mixer. Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja.

Servering

  1. Lägg upp allt i en ring på tallrik.

  2. Häll den ljumna såsen i mitten och droppa över örtoljan.

  3. Dekorera med dillkvistar.