
Tartar på vannameiräka med pepparrot och dill
En lyxig och ljuvligt god tartar som kan serveras både som en mindre huvudrätt eller en större förrätt.
Du behöver
Antal portioner: 4
Tartar
- 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
- 1/2 gurka
- 1/2 kålrabbi (kan bytas ut mot den innersta stammen på 2 broccoli)
Dill- och pepparrotsemulsion
- 3 dl grädde (40% fett)
- Pepparrot
- Dill
- Salt
Örtolja
- Basilika
- Dill
- Olivolja
- Salt
Gör så här
Tartar
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna alla ingredienser fint. Om du använder broccoli istället för kålrabbi, var extra noggrann med att skära bort den torra stammen. Ta bort skalet på gurkan innan du tärnar.
- Blanda samman alla ingredienser.
Dill- och pepparrotsemulsion
- Blanda alla ingredienser, koka upp och låt sen sjuda i minst en timme så att smakerna från dillen och pepparroten kommer ut.
Örtolja
- Hetta upp olja till 65° i en kastrull (det går bra att göra örtoljan med kall olja men då blir den inte så grön).
- Lägg alla övriga ingredienser i en mixer. Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja.
Servering
- Lägg upp allt i en ring på tallrik.
- Häll den ljumna såsen i mitten och droppa över örtoljan.
- Dekorera med dillkvistar.