Tom Yum Goong

Tom Yum Goong

Tom Yum Goong är en klassisk thailändsk rätt som många redan känner till och den är faktiskt lättare att göra än man kan tro!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner 

  • En påse Pandalus tigerräkor
  • 5 dl Skaldjursbuljong
  • 250 g champinjoner
  • 4 schalottenlökar
  • Citrongräs
  • Ett gäng limeblad
  • En bit ingefära efter smak
  • Juice av en lime
  • Fisksås och sweet chilisås att smaka av med

Gör så här

  1. Koka upp skaldjursbuljong och blanda i champinjoner, hackad schalottenlök, citrongräs, limeblad och ingefära.

  2. Låt sjuda i cirka fem minuter och blanda därefter i Pandalus räkor, limejuice, fisksås och sweet chilisås.

  3. Soppan är klar några minuter senare. Servera i skålar och garnera med koriander (om du vill).