Tunnbrödschips med löjrom och pecorinokräm

Tunnbrödschips med löjrom och pecorinokräm

Dessa snittar med kräm av bland annat pecorinoost och bakad vitlök tillsammans med löjrom bjuder på magiska smakkombinationer och serveras med fördel tillsammans med ett glas bubbel. Skulle du mot förmodan få pecorinokräm över fungerar den utmärkt att ha på en pizza bianco!

Du behöver

Antal portioner: c:a 8 snittar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • Ett paket tunnbrödschips
  • 1 hel vitlök (ska bakas)
  • 2 msk olivolja
  • 2 nypor flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Några kvistar färsk timjan, rosmarin och oregano

Pecorinokräm

  • C:a 100 g riven pecorinoost
  • 2-3 msk philadelphiaost
  • 1/2 burk smetana
  • Citronsaft och zest från en citron
  • 3 vitlöksklyftor av den hela bakade vitlöken som du pressar ut.
  • C:a 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt förpackningens anvisningar.

  2. Baka vitlöken hel. Skär först av toppen på vitlöken och placera löken i folie. Häll på olja, salta, peppra, lägg i örter och nyp ihop folien. Ställ gärna i en ugnsform om det skulle läcka ut olja. Tillaga i ca 20-30min på 175-200°. Låt svalna.

  3. Rör samman alla ingredienser till pecorinokrämen (tillsätt lite citronsaft åt gången) och smaka av. Salta och peppra.

  4. Toppa tunnbrödschipsen med pecorinokrämen och löjrom.

  5. Avsluta med att riva över citronzest och servera direkt.