Vannameifajitas med avokadosalsa och smörrostad majs
Dessa ljuvliga fajitas toppade med vannameiräkor, avokadosalsa, smörrostad majs och srirachamajonäs lämpar sig perfekt om man vill lyxa till det lite, både till vardags och till fest!
Du behöver
Antal portioner: 8 mindre fajitas
Räkorna
- 400 g Pandalus vannameiräkor, tinade och avtorkade
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 1 tsk paprikapulver, smoked
- 1 vitlöksklyfta (hackad/pressad)
- 1 finhackad piri-piri
Avokadosalsa
- 2 st mogna avocado
- Saften från 1 lime
- 1 msk honung
- 1-2 st piri-piri (beroende på hur starkt du vill ha det)
- 1-2 krm salt
- 1 vitlöksklyfta
- 3-4 kvistar bladpersilja eller koriander
Smörrostad majs
- 1 msk smör, i samma panna som du stekte räkorna
- 200 g majs (burkmajs funkar finfint)
- 1 krm salt
- 1-2 krm paprikapulver, smoked
Till servering
- Sallad
- Picklad rödlök
- 8 st Tortillas (i receptet så använder vi storlek small)
- Cocktailtomater i halvor
- srirachamajonnäs
- Limeklyftor
Gör så här
Räkorna
- Tina räkorna i kyl och låt rinna av ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör i.
- I med vitlök, piri-piri och rökt paprikapulver. Låt kryddorna rostas lite snabbt, och så i med räkorna.
- Vänd runt räkorna tillsammans med kryddorna och låt dem precis bli varma (räkor blir lätt sega och tråkiga när de får för mycket värme så pass på).
Avokadosalsa
- Tärna avocado i små kuber och lägg i en skål, pressa limesaft över.
- Finhacka piri-piri och vitlök och hacka persiljan lite grovt, lägg i skålen med avocado och tillsätt även honung.
- Vänd runt så att allt blandas och smaka av med salt (börja med 1 krm och prova dig fram).
Smörrostad majs
- Använd dig av stekpannan som du stekte räkorna i för att ta tillvara på de goda smakerna.
- Lägg i en rejäl klick med smör. När smöret bubblat klart i pannan så i med majsen samt rökt paprikapulver och smaka sedan av med salt.
- Vänd runt majsen så att den rostas och servera sedan till dina vannameifajitas.
Till servering
- I med sallad, tomat, majs, avocadosalsa och så toppa med räkor, picklad rödlök och sirachamajonnäs.
- Servera gärna med en limeklyfta vid sidan av så får var och en bestämma om de vill ha.