Vannameiräkor i curry- och kokosmjölk

Vannameiräkor i curry- och kokosbuljong

Perfekt om du gillar aromatiska asiatiska smaker, avrundade med curry och kokosmjölk!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 2

    • 16 st Pandalus Vannameiräkor
    • 1/2 kruka thaibasilika
    • 2 msk röd currypasta
    • 1 msk + 1 msk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
    • 1 morot
    • 4 salladslökar
    • 50 g färska böngroddar
    • 2 krm + 2 krm + 1 krm salt
    • 2 krm + 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Låt räkorna tina på hushållspapper.

  2. Repa av thaibasilikabladen och finstrimla dem. Fräs currypastan i 1 msk olja i en vid gryta c:a 2 min. Häll över kokosmjölken och tillsätt den hackade thaibasilikan. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Smaka av med 1 tsk socker och 2 krm salt.

  3. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten och låt sjuda ca 2 min. Ansa och strimla salladslöken. Låt den koka med moroten när ca 1 minut återstår av koktiden. Lägg böngroddarna i kastrullen och låt allt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka grönsakerna i kastrullen och håll dem varma.

  4. Stek räkorna vid sidan om c:a 15 sekunder så de blir varma. Krydda räkorna med 1 krm salt.

  5. Häll kokosbuljongen i djupa tallrikar. Lägg grönsakerna i en hög i mitten och toppa med räkorna. Servera med varsin limehalva att pressa över soppan!