Vannameiräkor i tomatsås med burrata

Vannameiräkor i tomatsås med burrata

Denna mustiga tomatsås med vannameiräkor och burrata har mycket smak och kan serveras både som den är tillsammans med ett gott surdegsbröd eller tillsammans med pasta. Mums!

Du behöver

Antal portioner: 4

Stekta vannameiräkor

Tomatsås

  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 300 g cocktailtomater (dela i halvor)
  • 1 tsk sambal oelek
  • C:a 1 krm salt (smaka av)

Till servering

  • 1-2 st burrata 
  • Gräslök
  • Ett gott surdegsbröd
  • Olivolja

Gör så här

  1. Tina vannameiräkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Hetta upp en stekpanna med olja och smör i.

  3. Pressa i vitlök och tillsätt vannameiräkorna (se till att de runnit av ordentligt innan och torka gärna med lite hushållspapper).

  4. Krydda med cayennepeppar och eventuellt lite salt.

  5. Vänd runt räkorna ihop med vitlök och kryddor och tag sedan snabbt ut ur pannan (viktigt att de bara vänds runt i pannan lite snabbt, räkor blir lätt sega och tråkiga om de får för mycket värme).

  6. Dags att fortsätta med själva tomatsåsen. Tillsätt en klick smör och ytterligare en pressad vitlöksklyfta i samma panna du använt till räkorna utan att diska ur (vi vill ju ha kvar alla goda smaker).

  7. I med krossade tomater, vitvinsvinäger, farinsocker, sambal oelek och salt.

  8. Låt koka ihop c:a 10 min, tillsätt sedan halverade cocktailtomater och låt dem puttra med i ytterligare c:a 5 min.

  9. Smaka av och se om du behöver mer kryddor.

  10. När du är nöjd med tomatsåsen och den har fått fin sötma och djup så ta av den från plattan.

  11. Strö över lite finskuren gräslök och lägg på de heta vitlöksräkorna och burratan.

  12. Servera direkt tillsammans med ett gott surdegsbröd ihop med lite god olivolja.