Vannameirolls

Vannameirolls

Ett dundertips till när du vill lyxa till det lite extra –  vannameirolls i mindre format, till snacksbordet eller som förrätt. Servera förslagsvis i glas med goda salta chips till!

Du behöver

Antal portioner: 4 rolls

  • 12-15 st. Pandalus vannameiräkor, tinade
  • 1/2 gurka, hyvlad
  • 1 morot, hyvlad
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • En skvätt citronjuice
  • 2 msk dill, finhackad
  • 4 briochebröd 
  • Salt och peppar
  • Smält smör
  • Chips

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Blanda ihop gurka, morot, matyoghurt, vitlök, citronjuice, dill, salt och peppar.

  4. Pensla bröden med smält smör och låt värmas i ugn några minuter.

  5. Vänd ner hela räkor med gurkblandningen.

  6. Fyll bröden med röran och toppa eventuellt med den citronskiva och dillkvist.

  7. Servera med chips.