Vannameirolls
Ett dundertips till när du vill lyxa till det lite extra – vannameirolls i mindre format, till snacksbordet eller som förrätt. Servera förslagsvis i glas med goda salta chips till!
Du behöver
Antal portioner: 4 rolls
- 12-15 st. Pandalus vannameiräkor, tinade
- 1/2 gurka, hyvlad
- 1 morot, hyvlad
- 1/2 dl matyoghurt
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- En skvätt citronjuice
- 2 msk dill, finhackad
- 4 briochebröd
- Salt och peppar
- Smält smör
- Chips
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop gurka, morot, matyoghurt, vitlök, citronjuice, dill, salt och peppar.
- Pensla bröden med smält smör och låt värmas i ugn några minuter.
- Vänd ner hela räkor med gurkblandningen.
- Fyll bröden med röran och toppa eventuellt med den citronskiva och dillkvist.
- Servera med chips.