Vannameitacos

Vannameitacos med glutenfria tortillas

Dessa härliga vannameitacos med fräscha smaker piggar upp vilken myskväll som helst! Här med hemmagjorda glutenfria tortillas – men det går givetvis lika bra att köpa färdiga tortillabröd också.

Du behöver

Antal portioner: 2

Glutenfria tortillabröd (ger ca 10 st små bröd)

  • 400 g kallt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g fiberhusk
  • Majsmjöl till utbakning

Gör så här

  1. Tina vannameiräkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda alla ingredienser till tortillabröden till en jämn smet.

  3. Låt degen svälla i 15 minuter.

  4. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på ett underlag mjölat med majsmjöl.

  5. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter tills de har fått färg och känns lätta.

  6. Lägg bröden ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

  7.  Stek vannameiräkorna lätt tillsammans med tacokryddan.

  8. Servera med avokado, syrad grädde och toppa med koriander.