
Vannameitacos med glutenfria tortillas
Dessa härliga vannameitacos med fräscha smaker piggar upp vilken myskväll som helst! Här med hemmagjorda glutenfria tortillas – men det går givetvis lika bra att köpa färdiga tortillabröd också.
Du behöver
Antal portioner: 2
- En förpackning Pandalus vannameiräkor
- En påse tacokrydda
- Syrad grädde
- Avokado
- Koriander
Glutenfria tortillabröd (ger ca 10 st små bröd)
- 400 g kallt vatten
- 1 tsk bakpulver
- 50 g rismjöl
- 150 g majsmjöl
- 0,5 tsk salt
- 30 g fiberhusk
- Majsmjöl till utbakning
Gör så här
- Tina vannameiräkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser till tortillabröden till en jämn smet.
- Låt degen svälla i 15 minuter.
- Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på ett underlag mjölat med majsmjöl.
- Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter tills de har fått färg och känns lätta.
- Lägg bröden ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.
- Stek vannameiräkorna lätt tillsammans med tacokryddan.
- Servera med avokado, syrad grädde och toppa med koriander.