Västerbottenpaj
En smakrik och enkel paj som är ett perfekt tillbehör på kräftskivan. Toppa med lite gräddfil och sikrom för extra smak och dekoration.
Du behöver
6 portioner
Tillagningstid: 45 min
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 300 g riven Västerbottensost eller en vällagrad Prästost
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl gräddfil
- 40 g Pandalus sikrom
Gör så här
- Tina sikromen
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela smöret i små kuber. Blanda med mjölet och nyp ihop eller blanda i matberedare tills det blir smuligt. Tillsätt vatten och blanda till en slät deg.
- Tryck ut pajdegen i en springform och nagga den med en gaffel.
- Vispa ihop grädde och ägg, tillsätt den rivna osten. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck med folie när pajen fått en fin yta.
- Låt pajen svalna och ta ur den ur formen. Klicka ut gräddfil och löjrom över pajen och servera till kräftorna.