Västerbottenpaj
Även om just vi kanske tycker att kräftorna är viktigast på kräftskiva ska ju tillbehören ej glömmas bort.
Du behöver
6-8 portioner
Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör, kallt
- 2 msk vatten, kallt
Fylling
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 300 g Västerbottensost, grovt riven
- 6 äggulor
- Salt och peppar
Gör så här
- Knåda ihop mjöl, smör och vatten till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform med händerna, täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i cirka 30 min.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter efter vilan i kylskåpet.
- Blanda samtliga ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i 25–30 minuter