Västerbottenpaj

Även om just vi kanske tycker att kräftorna är viktigast på kräftskiva ska ju tillbehören ej glömmas bort.

Dela på facebook

Du behöver

6-8 portioner

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kallt
  • 2 msk vatten, kallt

Fylling

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 300 g Västerbottensost, grovt riven
  • 6 äggulor
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Knåda ihop mjöl, smör och vatten till en smidig deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform med händerna, täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i cirka 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter efter vilan i kylskåpet.

  5. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i 25–30 minuter