Glutenfria strutar med löjrom

Glutenfria strutar med löjrom

Små fina strutar av glutenfria tortillabröd med citron-crème fraiche och löjrom som passar perfekt till välkomstskålen eller mingelbuffén! Vill du inte ha citronsmak på crème fraichen så vispar du den bara au naturel istället.

Du behöver

Antal portioner: 8 strutar

  • 1 förpackning Pandalus löjrom
  • 4 glutenfria tortillabröd (rekommenderar B-free multigrain wraps som är tunna och perfekta att forma)
  • 2-3 msk flytande smör / margarin
  • Lite flingsalt att strö på wrapsen
  • 2dl crème fraiche 32% fetthalt
  • Finrivet skal från 1 citron samt 1msk av juicen
  • Dill, gräslök och rödlök till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°

  2. Dela wrapsen på mitten och pensla sedan flytande margarin på båda sidor.

  3. Strö över lite flingsalt.

  4. Rulla varje halva så att det bildar en strut.

  5. Lägg på en  bakplåtspappersklädd plåt med ”skarven” nedåt så att de inte rullar upp sig.

  6. Grädda i c:a 8 min, öppna sedan ugnen och forma till strutarna om de sjunkit ihop lite. Vänd dem och grädda i ytterligare c:a 8 min eller tills de har fått fin färg.

  7. Lägg på galler att svalna.

  8. Finriv citronskal och pressa c:a 1 msk juice.

  9. Vispa ihop med crème fraiche och en gnutta salt till en fluffig konsistens.

  10. Fyll upp i en spritspåse och förbered strutarna genom att ställa i små serveringsglas eller dylikt så att du lätt kan fylla dem.

  11. Varva löjrom med den vispade citron-crème fraichen i strutarna.

  12. Avsluta med att dekorera med tunt skivad rödlök samt lite dill, gräslök eller varför inte både och?!