Amerikansk löjrom

Amerikansk Löjrom

Pandalus löjrom fiskas i sjön Lake Superior som ligger på gränsen mellan USA och Kanada. Det latinska namnet är Coregonus Artedi och denna fisks rom är känd för att ha en mild smak, vara lagom salt och ha ett bra tuggmotstånd.

Löjromssäsongen pågår varje år under november och december då löjorna samlas för att leka. Fiskarna i Lake Superior fiskar under denna period upp stora mängder löjor varpå löjrommen därefter rensas och rengörs för hand.

Pandalus löjrom tillhör vårt premiumsortiment där extra prisvärda, högkvalitativa och ovanligt goda varor ingår. Vår löjrom är extra fin bland annat för att vattnet får rinna av under lång tid – görs inte detta blir löjrommen vattnig och kärnprodukten lakas ur. Pandalus löjrom innehåller heller inga som helst tillsatser – bara en gnutta salt för smakens skull. 

Visste du att Pandalus löjrom går att återfrysa efter att den har tinats?

INGREDIENSER:Färskfryst rom från amerikansk siklöja (Coregonus artedi) med lite salt som smaktillsats.

ALLERGEN: FISK

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi……………………………680 kJ / 160 kcal
Fett…………………………….….8.5 g
varav mättat fett.…………1.9 g
Kolhydrat……………………….3.9,11 g
varav sockerart…………….<0.5 g
Protein……………………………17 g
Salt…………………………………3.5 g

UPPTINING: Löjrommen blir som bäst om den får tina långsamt, ca 6 timmar eller över natten, i kylskåp. Rommen tinar på ca 1 timme i rumstemperatur och kan frysas igen.

FÖRVARING: I frys (–18°C eller kallare) se bäst före-datum. I köldfack (-6°C eller kallare), 14 dagar. I kylskåp (+5°C eller kallare), 4 dagar. 

URSPRUNG: Nordamerika. VIKT: 80 g netto

KÄLLSORTERING: Ytterförpackning sorteras som papper, innerförpackning som hårdplast.