Kräftröra med pepparrot och äpple

Äggfri kräftröra med pepparrot och äpple

En riktigt god kräftröra för dig som vill ha ägg- och mjölkfritt. Servera röran som tillbehör precis som den är eller använd som topping på snittar,  fyllning i bakpotatis eller varför inte i en baguette!

Du behöver

Antal portioner: 4,5 dl färdig röra

Kräftröra

  • C:a 250-300g kräftstjärtar och kött från klor från Pandalus turkiska kräftor
  • 1 sats äggfri majonnäs (se recept nedan eller använd 3,5 dl köpt äggfri majonnäs av god kvalitet)
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk honung
  • 20 g dill
  • 1/2 finhackat syrligt äpple
  • 1/2 rödlök
  • Salt och peppar

Äggfri majonäs

  • 0,5 dl aquafaba (kikärtsspad)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
  • 0,5 tsk salt att smaka av med

Gör så här

Äggfri majonäs

Börja med att göra majonäsen om du önskar att göra egen, väljer du färdigköpt så hoppa ner till recept på kräftröra.

  1. Lägg kikärtsspad, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav).

  2. Mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.

  3. Häll oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden.

  4. Börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock härlig majonnäs.

  5. Smaka av med salt.

Kräftröra

  1. Skala kräftorna och skär köttet i bitar.

  2. Hacka äpple och lök i små bitar och blanda sedan ihop samtliga ingredienser.

  3. Smaka av med salt och eventuellt lite peppar.