Kräftor från Turkiet
Redan 1969 introducerade vi den turkiska kräftan i Sverige. Smaken och kvalitén gjorde snabbt de lättskalade, välmatade kräftorna (Astacus leptodactylus) från bergssjöarnas rena vatten till en självklar favorit på våra svenska kräftkalas.
Sedan dess har produktionen förfinats med svenska recept, äkta krondill och vår egen personal på plats. Vårt goda samarbete med de turkiska kräftfiskarna ger oss alltid det bästa urvalet av deras traditionellt vildfångade kräftor, som fått utvecklas helt naturligt i bergens klara sjöar.
Hög kvalitet och en omsorgsfull tillagning har genom åren gjort Pandalus vildfångade turkiska kräftor till en omtyckt hedersgäst hos alla kräftans vänner.
Vi arbetar alltid med att förbättra både hanteringen och kvalitetskontrollen av våra kräftor. Det tror vi är den bästa garantin för en riktigt fin smakupplevelse.
Ha det så bra under kräftmånen önskar alla vi på Pandalus!
Hemköp, Tempo, ICA
Pandalus vet tyvärr inte exakt vilka butiker som säljer vilka produkter men samtliga finns hos kedjornas centrallager och därmed kan alla dessa butiker beställa hem dem.
INGREDIENSER: Kokta, färskfrysta turkiska kräftor (Astacus leptodactylus) i en lag bestående av vatten, krondill, salt och socker.
ALLERGEN: KRÄFTDJUR.
VIKT: Kräftor 700 g netto.
NÄRINGSVÄRDE per 100 G REF. intag*
Energi…………………………308kJ/73 kcl………4 %
Fett …………………………….0.6 g………………….…1 %
varav mättat fett……….0.2 g……………………0 %
Kolhydrat……………………0.5 g…………………0,5 %
varav sockerarter………..0 g…………………….0 %
Protein………………………16.3 g…………………..34 %
Salt…………………………..…2.5 g…………………..42 %
UPPTINING: Vi tycker kräftorna smakar som allra bäst när de får tina långsamt i den obrutna vakuumförpackningen i kylskåp i 2 dygn.
SNABBTINING: Lägg den obrutna förpackningen i rikligt med kallt
vatten i cirka 1,5 timme.
KÄLLSORTERING: Ytterkartongen sorteras som papper, plasttråget som hårdplast och plastpåsen som mjukplast. Alla material i förpackningen är godkända enligt Normpack.
MILJÖANSVAR: Pandalus tar ett miljömässigt, socialt och etiskt ansvar för produktion och transporter.
URSPRUNG: Vildfångade kräftor (Astacus leptodactylus) från turkiska bergssjöar. Producerade i Turkiet för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Sverige.
FÅNGSTMETOD: Vildfångade med mjärdar.
Hur äter man kräftor?
Kräftans stjärt innehåller mycket gott kött och är enkel att hantera. Många gillar den bäst. Men det finns fler smarriga ställen på kräftan. För att hitta dem alla kan du göra som den sanna kräftälskaren; sug, bryt, skär, njut!