Tre såser till räkfrossan

Tre såser till räkfrossan

Vad är bättre än en räkfrossa? Jo, en räkfrossa med tre olika dipsåser! Brynt smör med vitlök, majonäsdipp med misopasta samt cocktailsås med pepparrot kommer garanterat att ge nöjda matgäster. Serveras med fördel tillsammans med bröd och någon god dryck!

Du behöver

Brynt smör med vitlök, 3 dl

  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 300 g smör

Majonnäsdipp med misopasta, 2,5 dl

  •  2,5 dl majonnäs
  •  1,5 msk vit misopasta
  • 1/2 krm nymald svartpeppar

Cocktailsås med pepparrot, 2,5 dl

  •  2,5 dl ketchup
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
  • 4 droppar tabasco

Gör så här

Brynt smör med vitlök

  1. Skala och krossa vitlöken. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner vitlöken och låt sjuda på låg värme c:a 40 min, tills vitlöken är mjuk och smöret har brynts.

  2. Mixa vitlökarna i smöret med mixerstav.

  3. Servera direkt

Majonnäsdipp med misopasta

  1. Rör ihop majonnäs,  misopasta och svartpeppar.

Cocktailsås med pepparrot

  1. Blanda ihop alla ingredienser.

  2. Smaka av och tillsätt eventuellt mer tabasco om du vill ha såsen riktigt stark.