Räkor med skal

Räkor med skal

Pandalus räkor med skal
Vi fiskar våra smakrika räkor med skal i Ishavet. Väl ombord på trålaren kokar och fryser vi in räkorna direkt för att säkerställa kvaliteten. Räkorna fiskas på 500 till 600 meters djup. På grund av tryckförändringen kan färgen på räkans huvud ibland bli mörk, vilket inte påverkar räkans smak eller kvalitet.

Räkorna sorteras efter sin storlek. En beteckning som till exempel 70-90 talar om att det är 70 till 90 stycken räkor på ett kilo. Ju mindre antal desto större är räkorna.

Räkorna säljs i konsumentförpackningar och i lösviktboxar. Både med och utan skal. I konsumentförpackningarna är 90-120 räkan vanligast medan de större räkorna såsom 70/90 och 50/70 är vanligast i lösviktsboxar.

Pandalus vet tyvärr inte exakt vilka butiker som säljer vilka produkter men denna produkt finns hos ICAs centrallager och därmed kan alla ICAbutiker beställa hem dem

Artikelnr: 424677

INGREDIENSER: Färskfrysta, kokta räkor (kräftdjur)med skal (Pandalus Borealis), salt. Nettovikt 1000 g

Näringsvärde per 100 g skalade räkor:
Energi…………………………………380 kJ / 100 kcal
Fett……………………………………..0.7 g
varav mättat fett………………0.5 g
Kolhydrat…………………………..0.9 g
varav sockerarte………………0 g
Protein………………………………20 g
Salt……………………………………2.0 g

Upptining: Låt räkorna långsamt tina i kylskåpet (ca ett dygn) – det ger än bättre smak. Tinade räkor bör ej återfrysas. 

FÖRVARING:I butik eller frysutrymme; -18°C eller kallare. I köldfack; -6°C eller kallare i högst 3 dygn.

Pandalus räkor är MSC certifierad.
Den största delen av våra räkor kommer från Nordatlanten. Vi strävar alltid efter ett hållbart fiske och därför är de flesta trålar som vi använder MSC certifierade, vilket bidrar till just ett hållbart fiske. Läs mer om vad MSC-märkningen innebär på www.msc.org/se 

Sortering: Påsen sorteras som mjukplast. Vid förbränning av påsen bildas endast koldioxid och vatten.