Ägg med sikromsmajo och marinerad kräfta

Ägg med sikromsmajo och marinerad kräfta

En variant på de klassiska ägghalvorna med lyxig sikrom i majon, en smakrik kräftstjärt och perfekt kokade ägg.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 20 min

Dillolja:

  • Zest från 1 ekologisk citron
  • 1 kruka dill
  • 2 dl rapsolja
  • Salt och peppar

Sikromsmajonnäs:

  • 1 äggula
  • 1 tsk citronsaft
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 80 g Pandalus sikrom
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina kräftorna enligt instruktionerna på förpackningen.

  2. Koka upp vatten. Lägg försiktigt ned äggen i kokande vatten, låt koka i 7 minuter för perfekt krämig gula. Låt svalna.

  3. Zesta en citron, mixa med dillen och rapsoljan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skala kräftstjärtarna och lägg dem i dilloljan, låt stå i minst 10 minuter.

  5. Vispa ihop äggulan med citronsaft och dijonsenap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda i sikrommen och smaka av med salt och peppar.

  6. Skala och dela de kokta äggen och placera på ett fat. Lägg på majonnäs, marinerad kräfta och toppa med extra dillolja och ev lite färsk dill.