Ägg med sikromsmajo och marinerad kräfta
En variant på de klassiska ägghalvorna med lyxig sikrom i majon, en smakrik kräftstjärt och perfekt kokade ägg.
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: 20 min
- 8 st kräftstjärtar från Pandalus
- 4 hela ägg
Dillolja:
- Zest från 1 ekologisk citron
- 1 kruka dill
- 2 dl rapsolja
- Salt och peppar
Sikromsmajonnäs:
- 1 äggula
- 1 tsk citronsaft
- 1,5 dl rapsolja
- 1/2 tsk dijonsenap
- 80 g Pandalus sikrom
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina kräftorna enligt instruktionerna på förpackningen.
- Koka upp vatten. Lägg försiktigt ned äggen i kokande vatten, låt koka i 7 minuter för perfekt krämig gula. Låt svalna.
- Zesta en citron, mixa med dillen och rapsoljan. Smaka av med salt och peppar.
- Skala kräftstjärtarna och lägg dem i dilloljan, låt stå i minst 10 minuter.
- Vispa ihop äggulan med citronsaft och dijonsenap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Blanda i sikrommen och smaka av med salt och peppar.
- Skala och dela de kokta äggen och placera på ett fat. Lägg på majonnäs, marinerad kräfta och toppa med extra dillolja och ev lite färsk dill.