Kräftkungens special
Med känsla för kräftor och lyckade kalas
Kräftkungen, det var den hederstitel som Olle Hartwig fick av sina goda vänner och medarbetare år 1979. Då hade han redan ägnat 25 år åt sitt stora intresse för import av god mat, framför allt kräftor. Med sin säkra känsla för hur man ordnar en lyckad kräftskiva var det också Olle som kom på den gästvänliga tanken att förpacka våra omtyckta kräftor tillsammans med extra stjärtar.
Kräftkungens special blev det självklara namnet på denna goda idé, som varit en genuin favorit sedan sin premiär. Det generösa innehållet är trevligt att servera, lätt att ta för sig av och dessutom en perfekt bas för många härliga kräfträtter. Lycka till med ditt eget kräftkalas!
Pandalus vildfångade, färskfrysta kräftor
Kräftorna får en helt naturlig uppväxt i provinsen Hubeis rena, skyddade insjöar innan de vildfångas. Sortering, hantering samt tillagningen efter svenskt recept kontrolleras av Pandalus egen personal på plats.
Pandalus tar ett miljömässigt ansvar för både produktion och transporter
Coop, ICA (det vill säga att kräftorna finns på ICA:s centrallager, det är dock upp till varje enskild ICA-handlare om de tar hem produkten eller inte).
INGREDIENSER: Kokta färskfrysta vildfångade kinesiska kräftor (Procambarus Clarkii) (kräftdjur) i en lag bestående av vatten, salt, krondill, dillfrö och socker.
ALLERGEN: KRÄFTDJUR.
VIKT: Kräftor 500 g netto.
ALLERGEN: KRÄFTDJUR.
VIKT: Kräftor 750 g netto, stjärtar 250 g netto
NÄRINGSVÄRDE per 100 G
Energi………………………..333kJ/79 kcal
Fett …………………………….0.7 g
varav mättat fett……….0 g
Kolhydrat……………………1.2 g
varav sockerarter……..0 g
Protein……………………….17 g
Salt…………………………..…2.5 g
UPPTINING: Vi tycker kräftorna smakar som allra bäst när de får tina långsamt i den obrutna vakuumförpackningen i kylskåp i 2 dygn.
SNABBTINING: Lägg den obrutna förpackningen i rikligt med kallt
vatten i cirka 1,5 timme.
FÖRVARING: -18° eller kallare, till angivet bäst före datum. I köldfack -6° eller kallare, 5-6 dygn. I kylskåp 3-4 dygn. I rumstemperatur 1 dygn.
FÅNGSTMETOD: Vildfångade med mjärdar.
KÄLLSORTERING: Ytterkartongen sorteras som papper, plasttråget som hårdplast och plastpåsen som mjukplast. Alla material i förpackningen är godkända enligt Normpack.
MILJÖANSVAR: Pandalus tar ett miljömässigt, socialt och etiskt ansvar för produktion och transporter.
URSPRUNG: Louisianaflodkräftor (Procambarus Clarkii).Vildfångade och producerade i Kina för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Sverige.
Hur äter man kräftor?
Kräftans stjärt innehåller mycket gott kött och är enkel att hantera. Många gillar den bäst. Men det finns fler smarriga ställen på kräftan. För att hitta dem alla kan du göra som den sanna kräftälskaren; sug, bryt, skär, njut!