Aptitretare med ost, kräftor och picklad zucchini
Fina små aptitretare som passar perfekt som tilltugg till kräftskivan- eller välkomstdrinken!
Du behöver
Antal portioner: 20 aptitretare
- 40st valfria Pandalus kräftor som skalas (dock perfekt att använda Pandalus kräftkungens special med extra stjärtar i)
- 150g välsmakande hårdost, som t.ex. lagrad prästost som du skär i tärningar (c:a 2×2 cm)
- 1/2 liten zucchini (gul eller grön)
- 1/2 gurka
- 20st små cocktailtomater
- Lite kryddgrönt till servering
- 20st tandpetare, avklippta grillspett eller liknande
1-2-3 lag till inläggning av zucchini och gurka
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 msk salt
Gör så här
1-2-3 lag till zucchini och gurka
- Koka upp vattnet, tillsätt socker och salt så att det löser upp sig.
- I med ättikan, rör runt och låt svalna lite.
- Hyvla både zucchini och gurka på längden och lägg ner i ättikslagen, en osthyvel är perfekt till detta ändamål.
- Ställ sedan i kyl och låt dra i några timmar tills zucchinin och gurkan mjuknat lite, alternativt låt stå över natten.
Montering av spetten
- Dela gurkan och zucchinin på mitten och trä sedan på pinnen i veck.
- Fortsätt med kräftstjärtar och varva sedan med ost och cocktailtomat.
- Lägg upp på serveringsfat och ringla gärna över lite god vinegrette innan servering.