Aptitretare med ost, kräftor och picklad zucchini

Aptitretare med ost, kräftor och picklad zucchini

Fina små aptitretare som passar perfekt som tilltugg till kräftskivan- eller välkomstdrinken!

Du behöver

Antal portioner: 20 aptitretare

  • 40st valfria Pandalus kräftor som skalas (dock perfekt att använda Pandalus kräftkungens special med extra stjärtar i)
  • 150g välsmakande hårdost, som t.ex. lagrad prästost som du skär i tärningar (c:a 2×2 cm)
  • 1/2 liten zucchini (gul eller grön)
  • 1/2 gurka
  • 20st små cocktailtomater
  • Lite kryddgrönt till servering
  • 20st tandpetare, avklippta grillspett eller liknande 

1-2-3 lag till inläggning av zucchini och gurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt

Gör så här

1-2-3 lag till zucchini och gurka

  1. Koka upp vattnet, tillsätt socker och salt så att det löser upp sig.

  2. I med ättikan, rör runt och låt svalna lite.

  3. Hyvla både zucchini och gurka på längden och lägg ner i ättikslagen, en osthyvel är perfekt till detta ändamål.

  4. Ställ sedan i kyl och låt dra i några timmar tills zucchinin och gurkan mjuknat lite, alternativt låt stå över natten.

Montering av spetten

  1. Dela gurkan och zucchinin på mitten och trä sedan på pinnen i veck.

  2. Fortsätt med kräftstjärtar och varva sedan med ost och cocktailtomat.

  3. Lägg upp på serveringsfat och ringla gärna över lite god vinegrette innan servering.