
Asiatisk räkceviche med koriander
Denna räkceviche med massor av fräscha grönsaker kan serveras både som en del av grillbuffén eller bara som den är tillsammans med ett gott bröd. Somrigt och supergott!
Du behöver
Antal portioner
- 1 förpackning Pandalus räkor
- 2 mogna avokados
- 1 lime
- 1/2 citron
- 1/2 gurka, sköljd och urgröpt
- Salt
- Nymald svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- En kruka färsk koriander
- 1 röd chilifrukt
- 3 – 4 msk olivolja
- 2 salladslökar, ansade och sköljda
- 1/2 finhackad gurka, urgröpt
- 1 knippe rädisor
Gör så här
- Tina räkor enligt förpackningarnas anvisningar.
Skala räkorna och lägg i en skål.
- Dela och pressa lime och den halva citronen i en skål.
Häll i två till tre msk olivolja i samma skål och rör om.
- Finhacka en röd chili, riv/pressa vitlöksklyftan och lägg ner i marinaden.
- Lägg till en nypa, salt och nymald svartpeppar.
Rör om och smaka av. Är du inte nöjd så är det bara till att tillsätta mer av allt tills du hittar en fin balans i smakerna.
- Skiva avokadon och lägg upp på ett fat.
- Ansa, skölj och skiva salladslöken, dra rädisorna tunt på en mandolin.
- Skölj gurkan och gröp ur den, skiva i bitar.
- Varva räkorna tillsammans med det gröna, ringla över dressingen och avsluta med koriander.