Asiatisk räksallad med tigerräkor
En riktigt härlig färgbomb som piggar upp när tillvaron känns grå!
Du behöver
Antal portioner
- 1 påse Pandalus frysa tigerräkor
- 1 gurka
- 1 knippe rädisor
- 1 lime
- 1 msk japansk soja
- 3 -4 msk dl rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 3 salladslökar
- 2 avokado
- riven pepparrot
- 1 röd skivad chili
- Sesamfrön
Gör så här
- Stek räkorna i rapsolja, chili, salt och svartpeppar tills de är rödrosa i färgen och låt svalna.
- Rosta sesamfrön snabbt och låt svalna i en skål.
- Skölj och skala gurkan med en skalare i långa remsor.
- Ansa och skölj rädisorna, skär dem tunt på en mandolin, lägg skivorna i iskallt vatten och låt stå.
- Pressa limen, blanda saften med sojan och oljan och smaka av.
- Ansa, skölj och strimla salladslökarna på snedden.
- Skiva avokadohalvorna på längden.
- Blanda gurkan, rädisorna och räkorna med lime- och sojablandningen. Rör om. Spara resten av såsen och servera till, den är super