Asiatisk räksallad med tigerräkor

Asiatisk räksallad med tigerräkor

En riktigt härlig färgbomb som piggar upp när tillvaron känns grå!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 1 påse Pandalus frysa tigerräkor
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 lime
  • 1 msk japansk soja
  • 3 -4 msk dl rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 salladslökar
  • 2 avokado
  • riven pepparrot
  • 1 röd skivad chili
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Stek räkorna i rapsolja, chili, salt och svartpeppar tills de är rödrosa i färgen och låt svalna.

  2. Rosta sesamfrön snabbt och låt svalna i en skål.

  3. Skölj och skala gurkan med en skalare i långa remsor.

  4. Ansa och skölj rädisorna, skär dem tunt på en mandolin, lägg skivorna i iskallt vatten och låt stå.

  5. Pressa limen, blanda saften med sojan och oljan och smaka av.

  6. Ansa, skölj och strimla salladslökarna på snedden.

  7. Skiva avokadohalvorna på längden.

  8. Blanda gurkan, rädisorna och räkorna med lime- och sojablandningen. Rör om. Spara resten av såsen och servera till, den är super