Råa Tigerräkor

Råa Tigerräkor

Tack för att du väljer en produkt som uppfyller ASC:s internationella standard för ansvarsfullt odlad fisk- och skaldjur. Tillsammans kan vi hjälpas åt att utveckla vattenbruk till att bli mer miljömässigt och socialt hållbart. 

Tigerräkan – den mångsidiga räkan
Räkor är en av de mest användbara, smakrika och nyttiga ingredienserna i vår matlagning. Det finns hundratals varianter på hur man kan äta dem. Pandalus Tigerräkor kan serveras som förrätt, buffé eller huvudrätt. De kan dippas i goda såser, marineras, grillas på spett, förgylla pastan eller paellan, göra salladen både fräsch och nyttig eller varför inte nykokt, bara som den är. På vår hemsida hittar du många inspirerande och användbara recept. 

Pandalus vet tyvärr inte exakt vilka butiker som säljer vilka produkter men denna produkt finns hos ICAs centrallager och därmed kan alla ICAbutiker beställa hem dem

Artikelnr: 428538

Ingredienser: Råa, skalade och frysta Tigerräkor (Penaeus monodon) (Kräftdjur)vatten, salt KRÄFTDJUR. Styckfrysta, ASC certifierade. Stabiliseringsmedel (E451, E452)

ALLERGIRÅD! För allergener se ingredienser i fetstil.

Näringsvärde per 100 g skalade räkor:
Energi……………………………261 kJ / 62 kcal
Fett…………………………….….0.1 1 g
varav mättat fett.……….0.04 g
Kolhydrat………………………….0 g
varav sockerart……………….0 g
Fiber…………………..…………….0 g
Protein………………………….15.1 g
Salt……………………………….0.3 g

Upptining: Lägg räkorna i ett durkslag. Tina i rumstemperatur. Tinade räkor bör ej återfrysas.

Förvaring:I butik eller frysutrymme; -18°C eller kallare. I köldfack; -6°C eller kallare i högst 3 dygn.

Pandalus Tigerräka är ASC certifierad.
Vi på Pandalus är måna om att våra produkter produceras på ett etiskt riktigt sätt. Vi tar ansvar för att grundläggande mänskliga rättigheter och miljö respekteras i vår produktionskedja. Vi stöder aktivt våra samarbetspartners i vår gemensamma strävan att uppnå vår policy för socialt ansvarstagande.

Vad betyder ASC certifieringen för mig som konsument?
ASC – Aquaculture Stewardship Council är en global miljöcertifiering för odlade skaldjurs- och fiskprodukter. ASC certifieringen är en garanti för att produkten uppfyller regelverket för ansvarsfull produktion och att produkten, från odling till butik, inspekteras av oberoende kontrollorgan. Läs mer på www.asc-aqua.org 

Producerade och odlade i Vietnam

Pandalus certifieringskod: ASC-C-00391