Bläckfiskpasta med vannameiräkor

Bläckfiskpasta med vannameiräkor

Denna bläckfiskpasta med burratakräm, sparrisolja och vannameiräkor blir en riktigt härlig festmåltid. Den svarta pastan är färgad med bläckfiskbläck och kommer definitivt imponera på gästerna!

Du behöver

Antal portioner: 3-4

Vannameiräkor

 Burratakräm

  • 150 g burrata
  • 50 g mozzarella
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk Maizena
  • salt och peppar efter smak

Sparrisolja

  • 100 g färsk sparris
  • 2 -3 dl extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar
  • dragon
  • 2 dl vatten
  • 2 msk pressad citronsaft

Övrigt

  • 1 paket bläckfiskpasta (c:a 250g)

Gör så här

Burratakräm

  • Koka ingredienserna och reducera krämen till önskad konsistens (tillsätt eventuellt Maizena).

Sparrisolja

  1. Koka sparrisen i saltat vatten i 4-5 min.

  2. Låt svalna.

  3. Tillsätt extra virgin olivolja salt, peppar, riven citron och lite dragon.

  4. Mixa till en sås och späd med vatten till önskad konsistens.

  5. Pressa i citronsaften.

Vannameiräkor

  1. Hacka chili och vitlök.

  2. Stek tillsammans med räkorna i smöret tills räkorna fått fin färg.

 Övrigt:

  1. Koka bläckfiskpastan enligt anvisningarna på paketet.

  2. Lägg  burratakrämen på tallriken.

  3. Rulla upp pastan på en lång gaffel och lägg försiktigt över på tallriken.

  4. Toppa med vannameiräkorna.

  5. Ringla sparrisoljan över räkorna.

  6. Dekorera efter tycke med färska örter.