Bläckfiskringar med egengjord aioli
Många kan tycka att det verkar vara lite komplicerat att göra egen aioli, men inte på detta vis – bara att lägga ner ingredienserna i en hög bunke och köra med stavmixer. Servera sedan med varma bläckfiskringar så har du det perfekta tilltugget!
Du behöver
Antal portioner: c:a 3 dl färdig aioli
- En förpackning Pandalus bläckfiskringar
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 msk dijonsenap
- En skvätt citronsaft
- 2,5 dl rapsolja
- Salt och peppar
- Persilja, hackad
- Citronskivor
Gör så här
- Lägg i ägg, dijonsenap, citronsaft, vitlök, salt och peppar i en hög cylinderformad bunke (se till att allting har ungefär samma temperatur så att aiolin inte skär sig)
- Häll försiktigt över rapsoljan så att den hamnar överst
- För sedan ner stavmixern i botten och börja mixa såsen
- Dra försiktigt uppåt och fortsätt tills såsen fått en bra konsistens
- Servera tillsammans med bläckfiskringar och citronskivor samt strö över lite hackad persilja!