Bläckfiskringar med egengjord aioli

Bläckfiskringar med egengjord aioli

Många kan tycka att det verkar vara lite komplicerat att göra egen aioli, men inte på detta vis – bara att lägga ner ingredienserna i en hög bunke och köra med stavmixer. Servera sedan med varma bläckfiskringar så har du det perfekta tilltugget!

Du behöver

Antal portioner: c:a 3 dl färdig aioli

  • En förpackning Pandalus bläckfiskringar
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 msk dijonsenap
  • En skvätt citronsaft
  • 2,5 dl rapsolja
  • Salt och peppar
  • Persilja, hackad
  • Citronskivor

Gör så här

  1. Lägg i ägg, dijonsenap, citronsaft, vitlök, salt och peppar i en hög cylinderformad bunke (se till att allting har ungefär samma temperatur så att aiolin inte skär sig)

  2. Häll försiktigt över rapsoljan så att den hamnar överst

  3. För sedan ner stavmixern i botten och börja mixa såsen

  4. Dra försiktigt uppåt och fortsätt tills såsen fått en bra konsistens

  5. Servera tillsammans med bläckfiskringar och citronskivor samt strö över lite hackad persilja!