Bläckfiskringar, patatas bravas och två olika dippsåser
Klassisk comfort food som uppskattas av både stora och små
Du behöver
Antal portioner: 4
- 250 g Pandalus bläckfiskringar
- 500 g fast potatis (ganska små)
- 1,5 dl majonnäs
- 2 tsk sambal oelek
- 2 äggulor
- 1,5 dl rapsolja
- ½ dl olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk lime
- 2 små vitlöksklyftor
- Salt
- Chiliflakes
- Citron
- Persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Börja att göra aiolin genom att vispa ihop äggulor, dijonsenap och vinäger
- Häll sedan försiktigt en stråle av oljorna, vispa samtidigt kraftigt
- Krydda sedan genom att pressa i två vitlöksklyftor, salt, några drag av chiliflakes och 1 tsk lime
- Gör den andra såsen genom att blanda ihop majonnäs och sambal oelek
- Skala potatisen och dela den i hälften, om de är stora kan man dela i fyra bitar
- Hetta upp en panna med rikligt av olivolja, salta
- Sätt in bläckfiskringarna i ugnen och låt dem vara i enligt anvisningarna
- Börja stek potatisen samtidigt, de ska få en gyllenbrun yta och vara mjuka inne
- Lägg upp potatis och bläckfiskringar i korg eller på uppläggningsfat och toppa med citron och persilja