Bläckfiskringar, patatas bravas och två olika dippsåser

Bläckfiskringar, patatas bravas och två olika dippsåser

Klassisk comfort food som uppskattas av både stora och små

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 250 g Pandalus bläckfiskringar
  • 500 g fast potatis (ganska små)
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk lime
  • 2 små vitlöksklyftor
  • Salt
  • Chiliflakes
  • Citron
  • Persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Börja att göra aiolin genom att vispa ihop äggulor, dijonsenap och vinäger

  3. Häll sedan försiktigt en stråle av oljorna, vispa samtidigt kraftigt

  4. Krydda sedan genom att pressa i två vitlöksklyftor, salt, några drag av chiliflakes och 1 tsk lime

  5. Gör den andra såsen genom att blanda ihop majonnäs och sambal oelek

  6. Skala potatisen och dela den i hälften, om de är stora kan man dela i fyra bitar

  7. Hetta upp en panna med rikligt av olivolja, salta

  8. Sätt in bläckfiskringarna i ugnen och låt dem vara i enligt anvisningarna

  9. Börja stek potatisen samtidigt, de ska få en gyllenbrun yta och vara mjuka inne

  10. Lägg upp potatis och bläckfiskringar i korg eller på uppläggningsfat och toppa med citron och persilja