Broccolipasta med vitlöksstekta tigerräkor
En krämig och fräsch pastarätt med smak av broccoli, vitlöksstekta tigerräkor, parmesan- och mascarponeost. Enkel att tillaga och passar lika bra både till vardag som till middagsbjudningarna!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 200 g Pandalus tigerräkor
- 2 broccolibuketter, hackade
- 400 g rigatoni
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade (1 till räkorna)
- 3 msk mascarponeost
- 2 dl parmesanost, finriven
- Salt och peppar
- Olivolja
- 1 dl vatten
- Pastavatten
- Citronskal
Gör så här
- Hacka lök, vitlök och broccoli.
- Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olivolja.
- Börja med att ha i de hackade broccilistammarna. Rör sedan ner lök, vitlök och resten av broccolin.
- Häll på 1 dl vatten.
- Sätt på locket och låt puttra.
- Koka pastan 2 minuter kortare än vad instruktionerna säger.
- Stek tigerräkorna i olivolja med en finhackad vitlöksklyfta.
- Finriv parmesan.
- Häll ner pastan med broccolin.
- Tillsätt lite pastavatten och rör om.
- Lägg i parmesan- och mascarponeost.
- Rör ihop allting och blanda ner tigerräkorna.
- Toppa med lite citronskal och servera direkt.