Broccolipasta med vitlöksstekta tigerräkor

Broccolipasta med vitlöksstekta tigerräkor

En krämig och fräsch pastarätt med smak av broccoli, vitlöksstekta tigerräkor, parmesan- och mascarponeost. Enkel att tillaga och passar lika bra både till vardag som till middagsbjudningarna!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 200 g Pandalus tigerräkor
  • 2 broccolibuketter, hackade
  • 400 g rigatoni
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade (1 till räkorna)
  • 3 msk mascarponeost
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 1 dl vatten
  • Pastavatten
  • Citronskal

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och broccoli.

  2. Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olivolja.

  3. Börja med att ha i de hackade broccilistammarna. Rör sedan ner lök, vitlök och resten av broccolin.

  4. Häll på 1 dl vatten.

  5. Sätt på locket och låt puttra.

  6. Koka pastan 2 minuter kortare än vad instruktionerna säger.

  7. Stek tigerräkorna i olivolja med en finhackad vitlöksklyfta.

  8. Finriv parmesan.

  9. Häll ner pastan med broccolin.

  10. Tillsätt lite pastavatten och rör om.

  11. Lägg i parmesan- och mascarponeost.

  12. Rör ihop allting och blanda ner tigerräkorna.

  13. Toppa med lite citronskal och servera direkt.