Butter vannameirolls

Butter vannameirolls

Lobster rolls, som helt enkelt är korvbröd fyllda med hummerröra, är ett snack som är mycket populärt i USA. Denna variant med vannameiräkor istället för hummer och med massor av smält smör är otroligt god och passar perfekt till när du vill bjuda på lite lyxigare snacks!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • En förpackning Pandalus vannameiräkor
  • 100 g osaltat smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 4 brioche korvbröd, uppvärmda eller rostade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 3 matskedar hackad dill
  • ½ pressad citron
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Värm upp 2 matskedar av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.

  3. Lägg räkorna i stekpannan tillsammans med vitlöken och låt puttra tillsammans i några minuter på låg värme. Rör om då och då.

  4. Smält resten av smöret i en liten kastrull på låg värme.

  5. Pensla briochebröden med lite av det smälta smöret och värm dem i ugnen i några minuter.

  6. Blanda de stekta räkorna, salt, peppar, resten av det smälta smöret, dill samt gräslök i en stor skål eller bunke. Häll i citronsaften och rör om. Addera mer salt och peppar om det behövs.

  7. Dela upp räkorna i brödet och toppa gärna med lite extra gräslök.