Cajunkräftor med chorizo och majskolvar

Foto: Sophie Björkman

Cajunkräftor med chorizo och majskolvar

En klassisk delikatess från cajunkryddans huvudkvarter – Louisiana. Denna rätt är gjord på muurikka men fungerar lika bra att tillaga i en stor gryta.

Dela på facebook

Du behöver

Cirka 4 portioner
Tillagningstid 20 minuter

  • 2 kg Pandalus kräftor, vildfångade från Kina
  • 1 kg potatis
  • 3 paket chorizo á 175 g
  • 10 klyftor vitlök
  • 4 gula lökar
  • 3 chili
  • 4 tomater
  • 1 citron
  • 6 st förkokta majskolvar
  • 1,5 liter vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 3 st grönsaksbuljongtärningar
  • 5 lagerblad
  • 2-3 msk cajunkrydda

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med alla buljongtärningar i samt cajunkrydda och lagerblad

  2. Dela potatisen på hälften och lägg ner i buljongen

  3. Dela alla vitlökar i två delar, hacka löken och tomaterna, skiva korven, dela majskolvarna i tre delar per majskolv, dela citronen i två och chilin i fyra delar

  4. Lägg ner lök, vitlök, citron, tomater, majs och chili när potatisen börjat mjukna

  5. Låt puttra tills potatisen är klar

  6. Lägg till sist ner kräftorna och korven, rör om så att allt får smak. Låt ligga under lock en stund. Servera