Cajunkräftor med chorizo och majskolvar
En klassisk delikatess från cajunkryddans huvudkvarter – Louisiana. Denna rätt är gjord på muurikka men fungerar lika bra att tillaga i en stor gryta.
Du behöver
Cirka 4 portioner
Tillagningstid 20 minuter
- 2 kg Pandalus kräftor, vildfångade från Kina
- 1 kg potatis
- 3 paket chorizo á 175 g
- 10 klyftor vitlök
- 4 gula lökar
- 3 chili
- 4 tomater
- 1 citron
- 6 st förkokta majskolvar
- 1,5 liter vatten
- 3 st hönsbuljongtärningar
- 3 st grönsaksbuljongtärningar
- 5 lagerblad
- 2-3 msk cajunkrydda
Gör så här
- Koka upp vattnet med alla buljongtärningar i samt cajunkrydda och lagerblad
- Dela potatisen på hälften och lägg ner i buljongen
- Dela alla vitlökar i två delar, hacka löken och tomaterna, skiva korven, dela majskolvarna i tre delar per majskolv, dela citronen i två och chilin i fyra delar
- Lägg ner lök, vitlök, citron, tomater, majs och chili när potatisen börjat mjukna
- Låt puttra tills potatisen är klar
- Lägg till sist ner kräftorna och korven, rör om så att allt får smak. Låt ligga under lock en stund. Servera