Stora Vildfångade Kräftor från Kina
De välsmakande kräftorna från Kina har en jämn, fin kvalitet som gjort dem till ett omtyckt skaldjur.
Pandalus vildfångade kräftor av arten Procambarus Clarkii kommer från ett naturskönt område som heter Hubei, de tusen sjöarnas provins. Där får de en helt opåverkad uppväxt i regionens rena, skyddade insjöar och lever enbart av naturliga, befintliga födoämnen. Vildfångsten av kräftorna med nätburar sker på ungefär samma sätt som i våra svenska insjöar. Kräftorna handsorteras och tillagas enligt ett klassiskt svenskt recept med krondill, under noggrann kontroll av Pandalus egen personal på plats. Direkt efter kokningen vakuumförpackas och fryses kräftorna in, för att både smak och kvalitet ska skyddas och bevaras på absolut bästa sätt.
Ha det så bra under kräftmånen önskar alla vi på Pandalus!
ICA (det vill säga att kräftorna finns på ICA:s centrallager, det är dock upp till varje enskild ICA-handlare om de tar hem produkten eller inte).
INGREDIENSER: Kokta färskfrysta vildfångade kinesiska kräftor (Procambarus Clarkii) (kräftdjur) i en lag bestående av vatten, salt, krondill, dillfrö och socker.
ALLERGEN: KRÄFTDJUR.
VIKT: Kräftor 700 g netto.
NÄRINGSVÄRDE per 100 G
Energi…………………………333kJ/79 kcl
Fett …………………………….0.6 g
varav mättat fett……….0 g
Kolhydrat……………………1.2 g
varav sockerarter………..0 g
Protein………………………17 g
Salt…………………………..…2.5 g
UPPTINING: Vi tycker kräftorna smakar som allra bäst när de får tina långsamt i den obrutna vakuumförpackningen i kylskåp i 2 dygn.
SNABBTINING: Lägg den obrutna förpackningen i rikligt med kallt
vatten i cirka 1,5 timme.
FÖRVARING: I butik –18° C eller kallare, till angivet bäst före datum. I köldfack –6° C eller kallare, 5–6 dygn. I kylskåp 3–4 dygn. I rumstemperatur 1 dygn.
FÅNGSTMETOD: Vildfångade med mjärdar.
KÄLLSORTERING: Ytterkartongen sorteras som papper, plasttråget som hårdplast och plastpåsen som mjukplast. Alla material i förpackningen är godkända enligt Normpack.
MILJÖANSVAR: Pandalus tar ett miljömässigt, socialt och etiskt ansvar för produktion och transporter
URSPRUNG: Louisianaflodkräftor (Procambarus Clarkii). Vildfångade och producerade i Kina för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Sverige.
Hur äter man kräftor?
Kräftans stjärt innehåller mycket gott kött och är enkel att hantera. Många gillar den bäst. Men det finns fler smarriga ställen på kräftan. För att hitta dem alla kan du göra som den sanna kräftälskaren; sug, bryt, skär, njut!