Cajunkräftor

Cajunkräftor

Testa dessa heta, smakrika kräftor som marineras och tillagas med majs, chili och tomat som ett alternativ på kräftskivan. Ät med en bit bröd för att inte låta en enda droppe av den smakrika såsen gå till spillo.

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter + 1 dygn i kylskåpet

  • 700 g Pandalus stora vildfångade kräftor (ca 15 st)
  • 1 hel vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 lök, skalad
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • Ca 10 körsbärstomater
  • 2 dl rapsolja
  • 33 cl ljus lager
  • 2 majskolvar

Gör så här

  1. Mixa vitlök, chili och lök till en puré. Tillsätt tomatpuré, lager och paprikapulver.

  2. Skär tomaterna i klyftor och rör ner i såsen.

  3. Stek eller grilla majskolvarna så de får rejält med färg och dela dem i ca 4 cm tjocka skivor

  4. Häll såsen över kräftorna, lägg även i majsbitarna och blanda runt allt väl.

  5. Täck kräftorna med plast och marinera i minst ett dygn i kylen.

  6. Stek kräftorna och majsen på hög värme i ca 3 minuter.

  7. Servera kräftorna varma, gärna tillsammans med surdegsbröd.