Capresesallad med krispiga bläckfiskringar
Servera denna härliga italienska salladsklassiker med solmogna tomater, basilika och mozzarella – tillsätt dessutom bläckfiskringar så får denna klassiser en helt ny smakdimension. Gott, enkelt, och fräscht!
Du behöver
Antal portioner: 3-4
Capresesallad
- 700 g blandade tomater
- 1/2 kruka basilika
- 3 st mozzarella á 125 g
Rödlöksvinegrett
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 liten, mycket finhackad lök
- Salt och peppar
Bläckfiskringar
- En förpackning Pandalus bläckfiskringar
- Olja
- Salt och peppar
Gör så här
- Varva tomater, basilika och mozzarella på ett stort fat. Ställ åt sidan så länge.
Blanda vitvinsvinäger, olja samt honung och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt en liten rödlök som du hackat i mycket små bitar. Kan med fördel stå och dra en stund.
Häll rikligt med olja i en vid kastrull / traktörpanna.
Hetta upp oljan så att den håller c:a 160°c.
Lägg i bläckfiskringarna och låt dem friteras tills de är gyllene i färgen.
Ta upp ringarna med hålslev samt salta och peppra lite.
Toppa fatet med capresesalladen samt rödlöksvinegretten och lägg till sist på de friterade bläckfiskringarna. Servera på en gång så att bläckfiskringarna håller sig frasiga (det går bra att förbereda både capresesallad och rödlöksvinegretten men vänta med att fritera bläckfiskringarna till servering)!