Ceviche med torsk och vannameiräkor

Ceviche med torsk och vannameiräkor

En supergod och lättlagad fisk- och skaldjursrätt med en fräsch och syrlig smak av lime, koriander och chili!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 1 påse Pandalus vannameiräkor 
  • 150 gram torskfilé, fryst
  • 3 lime och limezest
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 röda chilifrukter
  • En nypa socker
  • Olivolja
  • Salladslök, ansad och sköljd
  • 1 avokado
  • 1 /2 finhackad gurka, urgröpt
  • 1 mango

Gör så här

  1. Tina fryst torsk och räkor enligt förpackningarnas anvisningar.

  2. Skär torsken i kuber, efter tycke och smak.

  3. Dela och pressa sedan limefrukterna och den halva citronen i en stor skål.

  4. Häll i två till tre msk olivolja i samma skål och rör om.

  5. Finhacka en röd chili, riv/pressa vitlöksklyftorna och lägg ner i marinaden.

  6. Lägg till en nypa socker, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar.

  7. Rör om och smaka av. Är du inte nöjd så är det bara till att addera mer av allt tills du hittar en fin balans i smakerna.

  8. Tillsätt några finhackade kvistar koriander och lägg i fisken och räkorna.

  9. Vänd runt och ställ i kylen i c:a 45-60 min (tänk på att smaka av fisken och räkorna innan servering).

  10. Förbered hit, nu är det bara att finhacka grönsakerna, mangon, skiva avokadon och lägga upp på tallrikar.

  11. Garnera med färsk koriander, olivolja och limezest – och servera gärna med smörstekt surdegsbröd!