Ceviche med torsk och vannameiräkor
En supergod och lättlagad fisk- och skaldjursrätt med en fräsch och syrlig smak av lime, koriander och chili!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 påse Pandalus vannameiräkor
- 150 gram torskfilé, fryst
- 3 lime och limezest
- 1/2 citron
- Salt
- Nymald svartpeppar
- Paprikapulver
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk koriander
- 2 röda chilifrukter
- En nypa socker
- Olivolja
- Salladslök, ansad och sköljd
- 1 avokado
- 1 /2 finhackad gurka, urgröpt
- 1 mango
Gör så här
- Tina fryst torsk och räkor enligt förpackningarnas anvisningar.
- Skär torsken i kuber, efter tycke och smak.
- Dela och pressa sedan limefrukterna och den halva citronen i en stor skål.
- Häll i två till tre msk olivolja i samma skål och rör om.
- Finhacka en röd chili, riv/pressa vitlöksklyftorna och lägg ner i marinaden.
- Lägg till en nypa socker, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar.
- Rör om och smaka av. Är du inte nöjd så är det bara till att addera mer av allt tills du hittar en fin balans i smakerna.
- Tillsätt några finhackade kvistar koriander och lägg i fisken och räkorna.
- Vänd runt och ställ i kylen i c:a 45-60 min (tänk på att smaka av fisken och räkorna innan servering).
- Förbered hit, nu är det bara att finhacka grönsakerna, mangon, skiva avokadon och lägga upp på tallrikar.
- Garnera med färsk koriander, olivolja och limezest – och servera gärna med smörstekt surdegsbröd!